יום שבת, 27 במרץ 2010

מיץ ענבים משודרג

אני אוהבת חגים!
אוהבת את התכונה המתגברת, את ההתרגשות של הילדים המדביקה את הבית כולו בציפיה מתוקה. אוהבת את החג, אבל הרבה יותר, את ההכנות:
כולנו יחד מתחפרים בספרי המתכונים, תרים באינטרנט אחר קינוחים מפתיעים
וממציאים רעיונות יצירתיים לעיטור הבית ושולחן החג.

פסח מתקרב, והשנה אני עסוקה במיוחד בעבודה, מה שלא מותיר זמן רב להכנות.
אבל יש מי שלא מוותר:
"אמא, בואי נכין לחג! בואי ניצור קישוטים לשולחן! אני רוצה לאפות כבר את הקינוחים..."

והנה, הגיע סוף השבוע, וסופסופ מצאנו זמן ליצור יחד בשלווה ובאוירת החגיגה האפיינית:
העלנו מהסטודיו ניירות, סרטים, מדבקות ומספריים, ויצרנו קישוטים לחג.

שולחן החג שלנו השנה כולו בגוונים של שמנת ולבן, מעוטר במעט ירוק פיסטוק וורוד עתיק.
יצירה ראשונה-
בקבוקי מיץ ענבים אישיים לכל ילד- מתנה קטנה אשר תמתין ליד כל צלחת:

מה צריך?
בקבוקי מיץ ענבים אישיים (כשליש גובה מבקבוק רגיל, 3 בקבוקים ב-16 ש"ח ב"גרעיני עפולה")
ניירות יפים
סרטים
מדבקות "לטרסט" או טוש לציור על שקפים
דבק דו צדדי

מה עושים?
מודדים את היקף הבקבוק וגובה העיטור הרצוי. מודדים וגוזרים נייר יפה לגודל שמדדנו,
ומדביקים בדבק דו"צ לבקבוק.



















קושרים סרט נאה סביב הבקבוק



















כותבים את שם הילד על הפקק במדבקות גירוד (לטרסט) או בטוש לשקפים



















ניתן להוסיף ברכה אישית, חידות או הפתעות לבקבוק האישי.
(אצלנו יש ברכות ומשחקים בשפע, המופיעים בנפרד על שולחן החג).

הפתעה נוספת שעיצבנו לחג
(אני ביצעתי, אבל בחרנו יחד את התמונות והנוסח, ואת העיטוף עצמו עשו כמובן הילדים)-

שוקולד אישי לכל סועד:
קונים חבילת שוקולד טעים לכל סועד (קחו בחשבון שלוקח לילדים הרבההה זמן לבחור...).
מקלפים את העטיפה החיצונית (משאירים את העטיפה הכסופה), וגוזרים נייר בדיוק בגודל המתאים.
מעצבים עטיפה חליפית במחשב, או נותנים לילדים לעטר את העטיפה החדשה.
מוסיפים שם או ברכה, כל מה שעושה כיף למקבל.














חג שמח!
טל

יום שלישי, 16 במרץ 2010

שיפוט בבולגרית


לפני כחודש קיבלתי פניה מחמיאה ומרגשת-
נתבקשתי להיות השופטת בתחרות אינטרנטית לעיצוב עוגות המתקיימת בבולגריה.
מחמיא? מחמיא. מאתגר? מאתגר.
הסכמתי בשמחה, וקיבלתי מיד, בנוסף לתודות אינספור
ומכתבי שמחה והערכה, הסבר על מהות התחרות ותפקידי בכח.

התחרות מסתיימת ביום שישי הקרוב, 19.3, ואז עלי להכנס לאתר http://sugarcraftcontest.xcerx.com/news.php , לכתוב כמה מילים לכל עוגה ולבחור בעוגה המנצחת.
אבל מה? הכללל בבולגרית!
חוץ מאת שמי לא הצלחתי לפענח דבר וחצי דבר מהאתר...
מאתגר? מאתגר!!!

מזל שיש תירגום בגוגל...
אז זה התירגום שיצא לי בינתיים:

Темата за месец март е - Баба Марта/Първа пролет.

Победителят ще бъде определен от израелската декораторка Tal Tsafrir.

Очакваме Вашите предложения с тематична декорация до 19 Март.


כלומר-

הנושא של מארס היא - באבא מרתה / היום הראשון של האביב.
המנצח יקבע על ידי dekoratorka הישראלית טל צפריר.
קדימה קבלת ההצעות שלך עם קישוטים נושאיות עד מרס 19.


אם יש פה דוברי בולגרית אשמח לעזרה...

יום שני, 15 במרץ 2010

חגיגת יום הולדת- הצעה והמלצה!




שקדי, הבת הגדולה והמתוקה שלי כבר בת 10!
איך ??? רק אתמול חזרנו מבית החולים, נרגשים משינוי הסטטוס ומהאוצרית הצווחנית והמתוקה שהצטרפה למשפחתנו הקטנה.
וכבר חלפו 10 שנים???
מאורע שכזה מחייב אצלנו (כמו כל יום הולדת, בעצם) התייחסות מיוחדת ומסיבה מושקעת במיוחד.
גלגלי השיניים מתחילים להסתובב, הראש מתחיל לעבוד...

שקדי נולדה בחורף, ובכל שנה מחדש חולמת על ימי הולדת קייציים, כאלה שחוגגים בחורשה או על הדשא, מחפשים את המטמון ומלקקים גלידה קרה ומתוקה.
חודש פברואר השנה זימן אפשרויות אביביות בשפע, אך מרפי לא נרדם כנראה, גם לא בחורף.
השבת המיועדת צפויה היתה להיות גשומה וסוערת. מזל שלא שיתפתי אותה בתכניות.
אז איך בכל זאת חוגגים יום הולדת קיצי בחורף שכזה?

בחרתי בנושא מתאים, ויצאתי לדרך. יום ההולדת למשפחה היה "יום הולדת אוטו גלידה"!
סטודיו טלטלים נרתם למשימה בשמחה, והתחפש במיוחד עבורנו לגלידריה צבעונית. המשחקים סבבו סביב הנושא, כשגולת הכותרת היתה המשחק "אוטוגלידה":
למי שלא מכיר, זוהי תכנית כיפית מערוץ לוגי, מונית הכסף לילדים. שאלות טריויה, כשעל כל תשובה נכונה מקבלים כדור גלידה נוסף, ובמקום להכפיל את הכסף- השאלה האחרונה מאפשרת לפנק את הגלידה בסוכריות קטנות, עדשים ומיני מתוקים.
מומלץ בחום!!! (אולי בעצם בקור)

כל מה שצריך הוא רשימת שאלות (אותה ניתן לחבר לבד או להוריד מהאינטרנט בשפע. כמובן שכדאי לשזור שאלות על כלת המסיבה), 3-4 מיכלי גלידה טעימה, כלים יפים מלאים בצ'ופרים מפנקים וחבורת משתתפים נלהבת ורעבה.

ועוד טיפ- אחד המשחקים היה "כדור גלידה"- כדור פלסטיק קשיח אותו קונים בחנויות המתמחות. ממלאים את החלק הפנימי של הכדור במצרכים טעימים (שמנת מתוקה, חלב, סוכר והפתעות אם רוצים). את החלק החיצוני ממלאים בקרח ומלח גס.
כל מה שנותר הוא לשחק בכדור ללא הרף כעשרים דקות, ליצירת גלידה "תוצרת בית".
הלבשתי על הכדור מספר משחקים, והשמחה היתה רבה. רבה בזמן המשחק, ורבה שבעתיים בזמן הזלילה...

מזל טוב לשקדי ולכל מי שחוגג!

(המשך יבוא- חגיגה לחברות)

יום שני, 8 במרץ 2010

בת מצווה בניחוח תפוז


לפני 5 שנים לערך נכנסה אלי לסטודיו סבתא הדורה, נאה ומרשימה.
בידה האחת החזיקה שלל קופסאות שחורות בגדלים שונים, ובידה השניה חיבקה את נכדתה, רוני. כשפתחה הסבתא את פיה, המבטא המתגלגל ומתפרץ בשמחה השלים את כניסתן המסקרנת,
וכמעט והצליח להפיג את סקרנותי לגבי תוכן הקופסאות.
המתנתי בסבלנות, הקשבתי לדבריהן, מנסה תוך כדי שיחה לדמיין מה מסתתר בקופסאות השחורות אשר לא הסגירו דבר לגבי תכנן.
"עוגה גדולה ומרשימה" הן ביקשו, "5 קומות, פיה, פרפרים נוצצים... והכל בורוד ובלבן". העוגה כבר הצטיירה לאיטה בראשי, כמעט ראיתי את פני הפיה הבהירות מול עיני, אבל הסקרנות לא נתנה לי מנוח.
ואז נפתחו הקופסאות...
והיה שווה לחכות! בתוך הקופסאות נחו להם פרפרי משי מרהיבים שטסו עם סבתא כל הדרך הארוכה ארצה, כנפיהם העדינות מעוטרות בסילסולים נוצצים בדוגמות שונות. נרות יום הולדת מעוצבים, נוצצים למשעי, ספרות 12 בורוד ובלבן...
חלומה של כל ילדת בת מצווה (ושל כל מעצבת עוגות)!
העוגה ההיא עוצבה ונחלה הצלחה מרובה בזמנה- האירוע כולו עוצב בורוד ובלבן, מחשבה רבה הושקעה בעיצוב והעוגה זכתה מקום של כבוד באירוע, גולת כותרת מתוקה למסיבה חלומית.

לפני כחודש צילצל הטלפון בסטודיו, ומעברו השני של הקו נשמע המבטא המוכר, ובקשה לעוגת בת מצווה נוספת- הפעם לאחות הקטנה, שגדלה.
חיכיתי לקופסאות השחורות... והן אכן הגיעו-מלוות בסבתא חגיגית ובילדת בת מצווה שיודעת בדיוק מה היא רוצה.
והפעם המשימה היתה- גדול יותר, מרהיב עוד יותר, טעים ואיכותי... בכתום, בלבן ובכסף.
ופיה בראש העוגה? כמובן!!! איך אפשר לחגוג בת מצווה ללא פיה.
נהנתי מכל רגע, חגגתי עם הפרפרים הנוצצים והנרות המבהיקים, קרצתי כוכבים כסופים ועיטרתי כל פינה באבקות זוהרות.

עוד עוגה נולדה, ענקיתתתת (מעל מטר גובה), טעימה וחגיגית.
מזל טוב, נעם.

יום רביעי, 3 במרץ 2010

האח הגדול


לא אכביר במילים הפעם, לא בשבחה ולא בגנותה של התכנית.
מה שבטוח- רייטינג מטורף יש לה, צופים ומעריצים למכביר, ומסתבר שיש צורך בהדרכה להכנת עוגת "האח הגדול" למעריצי התכנית.
יש צורך- בשמחה!
מצרפת תמונה של עוגה פשוטה ביותר להכנה, למקרה שמי מכם מעוניין להכין...
הסברים מפורטים להכנתה תמצאו החל ממחר בבוקר באתר mako.
גמר- אח שמח!