יום ראשון, 9 בינואר 2011

הבטחתי ולכן אקיים


הדרכון שלי מוכן כבר לנסיעה. (לפחות הוא, אני עדיין לא ממש)
שעה של הנאה צרופה, הכל בתפירת יד עקומה משהו, תוך כדי יצירה עם יואבי, ומנגינת טיפות הגשם המצליפות על גגון הפרגולה.
דווקא אוהבת את המראה הקצת עקום, לא ממש מדויק הזה, מתחבר לי לביתיות בה נוצר.
עדיין לא מגוהץ... אבל מקווה להגיע גם לזה.

יום שישי, 7 בינואר 2011

גשום וסגרירי

אני כל כך אוהבת חורף!
ומכיוון שיוצא לנו לטעום מזג אויר אפרפר ורטוב רק במנות קצובות, סופ"ש שכזה מצדיק בהחלט הערכות ותכנון, בכדי שלא נפספס אף רגע ביתי.
אז מה בתכנון?
אפיית חלות סוכר וקנמון עם יויו (היתה יום הולדת בגן אז לא הספיקו לאפות הבוקר), תפירת כיסוי חדש לדרכון משלושה בדים מקסימים שקניתי לאחרונה, ארוחת ערב חורפית... וזהו להיום אני מקווה.
מחר בתכנית לאפות עוגיות דובים חומות לבנות וטעימות, מצופות בשכבת סוכר מתפצפת ומתקתקה.
שתהא לכולנו שבת נעימה, שלווה, בריאה ובטוחה.
חורף שמח!

יום שבת, 1 בינואר 2011

חלה לשבת


"אמא, אני רוצה להביא מחר חלה לכיתה"
תומרי קצת שכח שכבר יום חמישי, כבר כמעט ערב, אין לי מתכון בשלוף ולא כ"כ בטוח שגם המרכיבים בהישג יד...
אבל איך אפשר לסרב לילד מתוק במיוחד, שרק רוצה לעשות טוב ולשמח את החברים שלו מחר בבית הספר?
גוגל כהרגלו שמח לעזור, ויחד בחרנו מתכון קליל של קרין גורן לחלה מתוקה.
אחד כזה שלא מצריך חומרים מיוחדים, ורק מלקרוא אותו מתחשק להתכרבל מתחת לפוך עם עיתוני סוף השבוע כשריח חלה בתנור נישא באויר.
המקסר נכנס לפעולה, גם ההתפחה עלתה יפה, ואז הגיע תורנו-
יחד עיצבנו את הבצק בברכת "שבת שלום" (שאנחנו נקלע "סתם" חלה? מה פתאום?), הברשנו בביצה, זרינו שומשום...
ושוב תמה מלאכתנו, אותה המשיכו בכיף השמרים והתנור.
לא טעמתי, אבל התשבוחות הנלהבות שנשלחו מהכיתה מספיקות בכדי להמליץ על המתכון הקליל והכיפי. ואם בא לכם לעצב כברכה- הרי זה משובח.
שבת שלום!

חלה מתוקה, קרין גורן:
החומרים:
1 קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
1 שקית שמרית או קוביית שמרית (כלומר, 50 ג' שמרים טרייים)
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס למי שרוצה לנגב חריימה)
2 ביצים
1 ו- 3/4 עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן או 120 גרם מרגרינה בטעם חמאה, בטמפ' החדר
1 כף מלח ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט

שלבי ההכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
6. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
7. מצננים על רשת ומגישים.